pühapäev, 20. märts 2016

Igas väikeses on peidus midagi suurt!

Proovisime sel nädalal selgeks teha, miks meie muru kasvab kohe väga palju kiiremini kui maasikad. lapsed arvasid, et muru saab paremat vett äkki...
Uurisime nädala nippi, "Pane tähele endast väiksemaid. Igas väikeses on peidus midagi suurt". Vaatlesime lähedalt nii meid ennast kui ka meie maasikataimekesi. Endi puhul avastasime, et hommikused porgandid on nii mõnelgi veel suu juurest näha. Kuid meie kõigi suureks rõõmuks avastasime, et  kuigi maasikataimedel veel õisi ega vilju pole, on neil ilmumas nii mõnedki uued lehed.
Oma suureks kurvastuseks avastasime, et meil on üks lehekestest ka ära murdunud. Lubasime olla hoolikamad, sest taimed on ju nii õrnakesed.


Vaatasime ka Maasikaprojekti kodulehelt videot sellest, mida kujutab endast makropilt. Alguses arvasime, et ehk on tegemist makaronidest pildiga-sealt tuli küll kunsti tegemiseks idee. Lõpuks selgus ika, et see on pilt, mis on tehtud nagu luubiga. Video vaatamisega sai veel nalja, sest seal oli putukapilte, mis tegid putukad ikka väga suureks, seega video oli kiljatuste ja naerukihina saatel.  :)

Proovisime ka ise makrofotosid teha, kuid sellega jätkame järgmisel nädalal ning siis teeme ka hääletuse, millise laste tehtud piltidest saadame konkursile.
14.03 taimede janu kustutamine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar