laupäev, 12. märts 2016

Seemnest taimeks

Sellel nädalal vaatasime järgi Maasikaprojekti kodulehel olevad videod sellest, mis toimus taimedega enne, kui nad meile jõudsid.
*Kuidas seemned külvati?
*Kuidas taimi pikeeriti?
Imestust tekitas, et nii pisikesest seemnest olid kasvanud meie taimed. Sõna pikeerimine lahendasid lapsed nii, et igale taimele anti oma kodu, et kõigil oleks ruumi kasvada suureks ja tugevaks. Millegipärast jäi videost jäi meelde kõige paremini, et taimi tõsteti pintseti laadsete tööriistadega, seega pikeerimisest sai õhtuks hoopis pintsettimine.

Meie taimed on aga väga rõõmsad selle üle, et päike  neid sel nädalal juba palju rohkem soojendas. Uurisime taimi küll igast küljest, kuid õisi veel meil ei ole ilmunud, kuid noori lehti küll on näha päris palju.
8.03.16

Nädalaküsimusest tuli välja, et maasikas on koguvili. Lapsed said ülesande joonistada, milline võiks selline huvitav mõiste nagu koguvili välja näha. Nii mõnedki uued viljad tulid, samas ühes lauas lapsed arutasid omavahel ja jõudsid järeldusele, et see on teravili ja sealt ka ühised viljapildid.

8.03.16 Pilt Koguvili

Muruseemneid külvates munadepühadeks oli lastele jäänud videost meelde, et seda tuleb teha rahulikult ja nii, et igale poole saaks ühtlaselt seemneid. Terve aja oli kuulda, kuidas üksteisele öeldi, et seal juba on seemneid, pane mujale ka, muidu neil ei ole ruumi ju.  Kui lõpuks sai muru ka kastetud jäid järsku mõned lapsed mõttesse. "Aga kus me liiva saame? Maasikataimedele ju pandi liiva ka peale...." Vastus tuli kohe lastelt endilt, "Kui muru kasvama ei hakka, siis läheme kaevame õuest liivakastist!". :)
7.03.16 Muruseemned

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar