laupäev, 30. aprill 2016

Tolmendamispintslid

Lõpuks jõudsid meie maasikataimed ka selleni, et punasel nr 1 ja kollasel nr 1 on olemas õied ehk on aeg hakata neid tolmendama. Õis ilmus punasele 25.04.
Saime ka õie pildile enne kui õielehed maha langesid.

Kõigepealt vaatasime projekti kodulehelt videot tolmendamisest ja saime teada, mis see on. Niipea kui kuulsid sõna tähtis töö, siis läks kohe lastel mõte mesilaste juurest mee juurde. Kuid saime hoopis targemaks, et mesilased aitavad ka taimi sellega, et kannavad oma jalgadega edasi õietolmu.
Lapsed mõtlesid ja siis arvasid, et see on siis nagu lillede vitamiin. Samuti jõuti järeldusele, et mesilastel on ikka väga karvased jalad. :)
Maasikapintsleid tegime sulgedest, puupulkadest, plastiliinist ja karvatraadist. Esimesed lapsed said ka olla usinad "mesilased" ja taimi pintseldada.

Kuna aga maasikaprojektis on ka katse, kus pintseldatakse vaid nr 1 taimi, siis sel nädalal eraldasime ka nr 1 ja nr 2 taimed, et oleks kindel, et pintseldame vaid nr 1 taimi

Nädala nipp: Kuula muusikat! Isegi taimed kasvavad muusika saatel paremini.


Muusika osas said meie taimed sel nädalal E. Griegi "Peer Gynt" kuulata. Ei ole kindel, kas neile meeldis, kuid kuna ilmus uus õis, siis oletame, et meeldis. Toomekad ise aga püüdsid muusikarütmis tantsida. Kuulasime ühel päeval muusikapalasid "Hommikumeeleolu", "Mäekuninga koopas", "Anitra tants".

Teisel päeval proovisime rühmas sama muusika rütmis maalida väikestes rühmades suurtele paberitele.  Oluline ei olnud seejuures mitte objektide kujutamine, vaid hoopis värvidest mõnu tundmine ning muusikasse sisse elamine. Üks rühm sattus kohe nii hoogu mäekuninga koopa ajal, et värvisid end paberist läbi.

Oi ja nõianädala puhul sõime ka vihmausse koos mullaga. Ei mitte päris. :)
Tegime lastega rühmas shokolaadiküpsistest pudingut ja lisasime kummikommiussid juurde. Lapsed tulid õues olles veel ka mõttele, et meie maasikataim tahaks ehk ka vihmausse mulda kobestama, kuid oldi väga õnnetud, kui õpetaja ei lubanud neid viia tuppa ikkagi maasikatele.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar